vineri, 10 noiembrie 2017

Călătorului îi şade bine cu drumul sau... CND Vacanțe Speciale

O lume întreagă într-o destinație: Work & Travel USA cu Vacanțe Speciale

Adolescentul este o comoară de preţ pe care dacă nu ştim să o apreciem şi să o evaluăm corect riscă să devină din comoară o problemă. Pentru a veni în ajutorul tinerilor am dezvoltat împreună cu Departamentul de Stat al Statelor Unite un program cultural care permite studenţilor la zi din diverse ţări ale lumii să meargă în vacanţa de vară în Statele Unite pentru a lucra şi a călători. Programul Work and Travel permite familiarizarea studenţilor străini cu viaţa şi cultura Americii moderne şi în acelaşi timp dă posibilitatea locuitorilor Statelor Unite să cunoască şi să înţeleagă alte culturi.
-            Bună ziua.
-            Bună ziua Doamnă. Cu ce vă putem fi de folos?
-            Aş vrea să apelez la... serviciile dumneavoastră... dar... nu ştiu
-            Da? vă ascult doamnă
-            Nu ştiu dacă puteţi să mă ajutaţi...
-            Vă rog.
-            Vedeţi, am un fiu, copil bun, muncitor, destoinic.
-            Da.
-            Acum, că a terminat liceul, a dorit să se înscrie la examen la Automatică şi a şi luat printre primii.
-            Bravo. Felicitări.
-            Numai că vedeţi dumneavoastră... avem o problemă
-            Aveţi sau are?
-            Dacă o are el o am şi eu... deci nu m-am exprimat greşit.
-            Vă ascult.
-            Tot liceul a fost traumatizat de colegi, nu molestat, nu agresat fizic... dar dacă nu era ignorat, era ridiculizat, batjocorit, ironizat, persiflat. Deci era un copil demolat moral şi emoţional. Bullying-ul este prezent şi în şcolile noastre nu numai afară. Poate că nu toţi părinţi ştiu sau vor să reacţioneze. Am crezut că dacă termină liceul o să scape de această experienţă traumatizantă dar nu a fost aşa. Nu ştiu cum, dar vestea a ajuns odată cu el şi la facultate. Chiar dacă nu la aceleaşi cote ca în liceu, dar ea este prezentă. Îl văd în continuare stresat, abătut, închis în el...
-            Şi cum credeţi că vă putem ajuta noi?
-            Am aflat că aveţi mai multe programe de lucru cu tinerii şi m-ar interesa  programul work and travel. Am înţeles că le e facilitat contactul cu diverse firme din Statele Unite. Mă gândesc că pe perioada vacanţei, timp de patru luni va vedea altă ţară, altă concepţie despre viaţă şi muncă, va vedea ce înseamnă respectul şi aprecierea, va intra în contact cu alţi tineri şi mai ales, va pleca fără nici o „etichetă”.
-            Aţi făcut o alegere interesanta doamnă. Dar înainte de a continua orice demers am să vă rog să vă consultaţi şi cu un psiholog sau psihiatru.
-            De fapt cu acest lucru trebuia să încep. Specialistul cu care mă consult mi-a sugerat să vin la dumneavoastră pentru că el are încredere în programele de acest gen şi este convins că va da rezultate foarte bune şi în cazul nostru.
-            În acest caz doamnă o să vă rog să îl trimiteţi pe fiul dumneavoastră la noi pentru înscriere şi detalii sau  poate opta dacă vrea pentru varianta on-line. Dar cred totuşi că ar fi mai bine să se prezinte personal ţinând cont de cele relatate de dumneavoastră. Şi încă un sfat, ar fi indicat să îi sugeraţi băiatului să nu discute acest aspect cu colegii pentru a evita orice formă de „contaminare” a viitorilor parteneri. Si ţin să vă asigur că va fi fericit să petreacă o vacanţă cu work and travel.
-            Vă mulţumesc pentru înţelegere şi ajutor
-            Noi vă mulţumim pentru că ne-aţi contactat.
-            Bună ziua.
-            La revedere Doamnă.

***

-            Bună ziua.
-            Bună ziua.
-            CND Turism?
-            Da vă rog. Cu cine vorbesc?
-            Alin Rizea. Student.
-            Spune te rog.
-            Păi am auzit de programul dumneavoastră work and travel in America şi voiam să ştiu dacă mai aveţi locuri disponibile.
-            Cred că cel mai bine ar fi să intri pe site-ul companiei sa te înscrii on-line sau dacă ai timp poţi să te prezinţi la sediul nostru ca să discutăm.
-            Şi e adevărat că pot pleca în State?
-            La fel de adevărat ca şi pentru orice altă locaţie din Europa sau chiar din ţară dacă eşti interesat.
-            Şi când puteţi să mă primiţi? Ce acte trebuie să aduc?
-            Noi avem nevoie de carnetul de student, o copie după cartea de identitate şi dacă ai un certificat de atestare a cunoştinţelor de limba engleză e perfect. Restul o să îl facem aici la Sediu.
-            Super. Şi când pot să vin?
-            Începând din acest moment în orice zi, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00.
-            Şi altceva nimic?


-            Restul îl facem împreună: la o primă întâlnire o să îţi povestim experienţa noastră în State, îţi prezentăm ofertele de job şi stabilim dacă ai nevoie de cursuri de limba engleză. Noi te ajutăm cu interviul pentru viză şi totodată îţi intermediem şi interviul cu angajatorul iar în momentul în care totul este ok îţi oferim sprijin şi suport informaţional pentru întreaga călătorie.
-            Pot să vin însoţit sau trebuie să vin singur?
-            Atâta timp cât schimbul de informaţii nu este confidenţial poţi veni însoţit de oricâţi colegi vei dori dar nu uita că vor fi discuţii individuale între personalul nostru şi colegii dumneavoastră.
-            Vă mulţumesc. Abia aştept să ne vedem.
-            Şi eu. La revedere.
-            La revedere.



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu